آموزش ساخت سايت مپ و ثبت آن در سرچ كنسول
ساخت سايت مپ ازجمله مواردي است كه دير يا زود بايد نسبت به تهيه آن براي سايت خود اقدام كنيد تا موتورهاي جستجوگري نظير گوگل بتوانند درك بهتري از ساختار سايت شما پيدا كنند. اما نقشه سايت يا سايت مپ دقيقا چيست و چرا تهيه و ثبت آن در سرچ كنسول تا اين اندازه از اهميت برخوردار است؟
از چه راههايي ميتوانيم يك نقشه سايت تهيه كنيم و در هنگام ايجاد آن به چه نكاتي بايد توجه داشته باشيم؟ در اين مطلب قصد داريم تا شما را با اين موضوع آشنا كرده و طريقه ايجاد و ساخت سايت مپ را براي شما شرح دهيم. پس تا انتهاي اين مطلب با ما همراه شويد.
سايت مپ چيست؟
ساخت سايت مپ از ضروريترين كارهايي است به طور معمول پس از اتمام طراحي سايت در مشهد انجام داد. سايت مپ يا نقشه سايت درواقع فايلي است كه به معرفي تمامي اجزاي ساختاري يك وبسايت براي رباتهاي موتورهاي جستجوگر ميپردازد. بهاينترتيب رباتهاي خزنده موتور جستجوگر ميتوانند ديد بهتري نسبت به ساختار محتوايي يك وبسايت پيدا كرده و عمليات بررسي صفحات مختلف سايت را بهدرستي انجام دهند.
مشخص بودن ساختار محتوايي يك وبسايت براي اين رباتها، اين امكان را فراهم ميآورد تا ارزش گذاري بهتري براي صفحات يك وبسايت انجام شده و صفحه يا محتوايي از ديد اين رباتها پنهان نماند. سايت مپ اولين بار در سال ۲۰۰۵ توسط گوگل معرفي شد و از آن زمان به بعد موتورهاي جستجوگر بزرگ ديگر نيز به اين پروتكل پيوستند و از آن استفاده كردند.
ضرورت ساخت سايت مپ چيست؟
ساخت سايت مپ در همه شرايط جزو ضروريات بهينه سازي سايت در مشهد شمرده ميشود و ميتواند كمك زيادي به بهتر ديده شدن سايت نزد موتورهاي جستجوگر كند. اما در مواردي ايجاد اين نقشه سايت اهميت بسيار بيشتري نيز پيدا ميكند. يكي از اين موارد زماني است كه يك وبسايت بسيار بزرگ در اختيار داشته باشيم كه حجم زيادي از محتوا درون آن بارگذاري شده باشد. در اين مورد ساخت سايت مپ ميتواند به ديده شدن آخرين صفحات و جديدترين محتواي وبسايت كمك بزرگي كند.
از طرفي ديگر اگر وب سايت شما با محتواي بسيار كم و تعداد بك لينكهاي اندك تر ايجاد شده باشد نيز بايد به تهيه يك نقشه سايت فكر كنيد. در اين صورت ديگر نيازي به بك لينكهاي فراوان براي شناسايي سايت توسط موتورهاي جستجوگر نخواهد بود و اين مورد نيز از طريق نقشه سايت بهسادگي قابل اجرا است.
ساخت سايت مپ در وردپرس با افزونه Google XML Sitemap
براي ساخت سايت مپ در سايتهايي كه هاست وردپرسي دارند، بهترين گزينه ممكن كه يك نقشه سايت پويا و قابل آپديت در اختيارتان قرار ميدهد، استفاده از افزونههاي وردپرسي مخصوص اين كار است. افزونه سايت مپ گوگل يكي از بهترين نمونههاي اين افزونهها است كه امكانات و قابليتهاي فراواني نيز داشته و در هماهنگي كامل با گوگل كار ميكند. به اين منظور كافي است تا اين افزونه را از منبع افزونهها در وردپرس پيدا كرده، دانلود كنيد و آن را فعال سازيد.
پس از فعالسازي اين افزونه يك منوي مخصوص با نام XML-Sitemap در بخش تنظيمات پيشخوان وردپرس شما اضافه خواهد شد كه ميتوانيد از آن براي اعمال تنظيمات مورد نظر خود استفاده كنيد. در بخش Basic Options گزينههاي متعددي براي شما در دسترس خواهد بود كه ميتوانيد بهسليقه خود هريك را فعال يا غيرفعال كنيد.
اما پيشنهاد ميشود كه اگر دانش كافي از نحوه كاركرد هر يك از اين بخشها نداريد و يا انجام اين اقدامات را بر عهده آژانسهاي ديجيتال ماركتينگ در مشهد نسپردهايد، تمامي گزينههاي موجود را فعال نگه داريد.
ساخت سايت مپ با افزونه يوست
ساخت سايت مپ در افزونه يوست نيز بهصورت كاملا اتوماتيك و خودكار انجام خواهد شد. تنها كافي است تا پس از نصب و فعالسازي اين افزونه سودمند در وردپرس، از منوي پيشخوان بهدنبال گزينه سئو بگرديد و از زيرمنوي آن روي عبارت عمومي كليك كنيد. در قسمت بعدي از تب امكانات روي علامت نقشه سايت كليك كنيد و از منوي جديد گزينه روشن را انتخاب نماييد.
ساخت سايت مپ براي سايتهاي غيروردپرسي
براي اينگونه سايتها بهترين روش ايجاد سايت مپ استفاده از ابزار آنلايني است كه كه به همين منظور توسعه يافته است. براي انجام اين كار ابتدا به سايت Xml-sitemaps.com وارد شويد. در قدم بعدي بايد آدرس سايت خود را درون كادر مورد نظر در اين وبسايت كپي كنيد تا اين سايت بهصورت خودكار يك نقشه سايت رايگان براي شما تهيه كند كه ميتوانيد آن را دانلود كنيد. فايل بهدست آمده را نيز ميتوانيد در وبسايت خود بارگذاري كنيد.
بهتر است صفحهاي را براي بارگذاري اين فايل انتخاب كنيد كه آدرسي ساده و شبيه Yoursite.com/Sitemap داشته باشد. نكته قابل توجه در اين روش اين است كه صفحه جديدي كه ايجاد كردهايد در سايت مپ فعلي شما موجود نخواهد بود. پس براي رفع اين مشكل بايد مراحل كار را يكبار ديگر از ابتدا انجام دهيد و سايت مپ جديد را دوباره در اين آدرس ذخيره كنيد تا اين صفحه را نيز شامل شود.
نحوه ثبت سايت مپ در سرچ كنسول
از هر روشي كه براي ساخت سايت مپ خود استفاده كرده باشيد، آدرس آن چيزي شبيه به Yoursite.com/sitemap.xml خواهد بود. حالا بايد براي ثبت اين آدرس در سرچ كنسول وارد پنل كاربري خود شده و در قسمت Sitemaps در قسمت Add a new sitemap اين آدرس را وارد نماييد و در پايان روي گزينه Submit كليك كنيد.
نقشه سايت شما حالا به سرچ كنسول اضافه شده است و تنها كافي است تا منتظر گوگل بمانيد تا اين نقشه سايت را تاييد كند. پروسه تاييد نقشه سايت توسط گوگل به زمان احتياج دارد و ممكن است تا چند روزي نيز طول بكشد. درصورتي كه نقشه سايت شما تاييد شود در كنار آن يك علامت سبز رنگ با عبارت Success نقش خواهد بست.
جمعبندي
ساخت سايت مپ از جمله ضروريات مديريت و نگهداري از يك وبسايت است كه به موتورهاي جستجوگر اين امكان را ميدهد تا ديد بهتري از ساختار محتوايي وبسايت شما داشته باشند. نكته مهم اين است كه بهتر است سايت مپ را در زيردامنهها بارگذاري نكنيد. همچنين حجم فايل سايت مپ شما نبايد بيشتر از ۵۰ مگابايت باشد.
با رعايت اين نكات ميتوانيد اطمينان حاصل كنيد تا نقشه سايت شما بهدرستي توسط گوگل ثبت شده است و قابل خواندن است. در پايان اگر هرگونه سوال يا نظري در رابطه با اين مطلب داشتيد لطفا آن را از طريق بخش كامنتها در زير همين پست با ما در ميان بگذاريد.
برچسب: ،